Skip to content
0-12 mesecev

Masaža za
dojenčke

Dobrodošel/a v svetu nežnosti in povezanosti
med teboj in tvojim dojenčkom.

Dobrodošel/a v svetu nežnosti in povezanosti med teboj in tvojim dojenčkom.

Metoda IAIM

Tečaj masaže dojenčka po mednarodni metodi IAIM (International Association of Infant Massage) je popotnica v svet ljubečega dotika, ki prinaša neprecenljive koristi, ne le za tvojega dojenčka, ampak tudi za celotno družino. Pridruži se mi in odkril/a boš čudež svojega dotika. Preberi več

Dotik, ki zdravi in povezuje

Masaža dojenčkov ni le preprost dotik. To je umetnost, ki združuje ljubezen, nego in zdravljenje v enem. Dotik je prva komunikacija med staršem in dojenčkom. Nežno masiranje dojenčkove kože je način, kako izraziti brezpogojno ljubezen in varnost.

Občutek toplote rok, nežnost prstov in bližina srca so sporočila, ki jih dojenček z lahkoto razume. Dotik ne le pomirja, temveč tudi krepi zaupanje in samopodobo, kar je ključno za zdrav razvoj tvojega otroka.

Se sprašuješ, zakaj masirati dojenčka?

Le kdo ne uživa v masaži?

 1. Masaža dojenčka ni le nežno razvajanje, temveč tudi pot do boljšega zdravja, sreče in globljega povezovanja s tvojim malim čudežem.
 2. Masaža je čas, ko se ti in dojenček povežeta s posebnim jezikom nežnih dotikov. Skozi to povezanost raste zaupanje in ljubezen.
 3. Masaža pomaga pri sproščanju napetosti v dojenčkovih mišicah in lahko pomaga pri lajšanju kolik, nespečnosti, izraščanju zobkov ter drugih nevšečnostih.
 4. S pravilnimi masažnimi prijemi lahko podpreš razvoj motoričnih spretnosti tvojega dojenčka in mu pomagaš pri boljšem zavedanju svojega telesa.
 5. Med masažo dojenček raziskuje svoje telo in okolico, kar spodbuja razvoj njegovih čutov.
 6. Poleg tega skupinska dinamika omogoča, da starši rastete kot skupnost in si med seboj nudite podporo ter izmenjujete nasvete, mnenja o različnih vidikih skrbi za dojenčka, kot so prehrana, spanje, nega in spoprijemanje z izzivi, ki jih prinaša starševstvo.
 7. Masaža postane poseben čas, ko se ustvarijo dragoceni spomini, ki vama bodo ostali za vedno.

Ta čas, ki ga preživita skupaj, je kot paleta barv, ki rišejo njegovo življenjsko platno. Omogoči mu čarobnost teh nežnih dotikov in ustvari barvit svet za tvojega dojenčka.

Kako poteka tečaj masaže?

 1. Na petih zaporednih srečanjih (1x/teden) imata mamica ali očka priložnost, da postopoma spoznata različne masažne prijeme za različne dele dojenčkovega telesa. Srečanja trajajo med 60 – 90 minut.
 2. Ti masiraš svojega dojenčka, jaz pa ti masažne prijeme pokažem na svoji lutki.
 3. Na srečanjih so dojenček in njegove potrebe vedno na prvem mestu. Na srečanjih je dovoljeno vse – od joka, hranjenja, dojenja, spanja, igranja.
 4. Kombinacija teoretičnega znanja in praktičnih veščin je ključna. Omogoča vama, da razumeta ne le, kako izvajati masažo, ampak tudi zakaj je pomembna, in kako prepoznavati znake dojenčka.
 5. Dodatni masažni prijemi za lajšanje težav s trebuščkom in zabavni prijemi za spodbujanje razvoja so odlična dodatna vrednost, ki ti jih z veseljem predam.

Cena

V ceno je všteto:

5 srečanj in moja podpora

gradivo, ki zajema masažne prijeme

kakovostno olje za masažo dojenčka

prigrizki in osvežitev

pogovori o izzivih, ki jih prinaša starševstvo

darilo in diploma ob zaključku.

Skupinska srečanja

120 €

Individualna srečanja

190 €

“Masaža dojenčkov ni modna muha. Je starodavna umetnost, ki te globoko poveže z osebo, ki je tvoj dojenček.”

Vimala McClure

O inštruktorici

Sem Eva Kostič

Kot certificirana inštruktorica masaže dojenčka IAIM, sem tu, da te podprem z vsem znanjem, ki ga premorem. Ti pa se v miru lahko osredotočiš na svojega dojenčka in uživaš v blagodejnem dotiku.

Več o meni