Skip to content
3-10 LET

Joga za
otroke

Dobrodošli v svet pravljične joge.
To je svet, kjer se vadba prepleta s pravljicami,
smehom in razigrano domišljijo.

Dobrodošli v svet pravljične joge. To je svet, kjer se vadba prepleta s pravljicami, smehom in razigrano domišljijo.

Kaj je pravljična joga za otroke?

To je dinamična pustolovščina, kjer se besede prelivajo v gibe, umirjenost v smeh, smeh v umirjenost in vsak korak vodi do odkrivanja sveta skozi oči otroške domišljije.

Pravljična joga ni le vadba, ampak edinstvena izkušnja, prava pustolovščina, ki se razvija iz zgodbe v zgodbo. Otroci se potopijo v svet igre, sprostitve in raziskovanja svojih notranjih moči. Potopijo se v čaroben svet, kjer postanejo junaki svojih lastnih prigod.

Kaj loči našo pravljično jogo za otroke od običajne joge za odrasle?

Vse! Pravljična joga za otroke je glasna, dinamična in prilagojena otroškemu temperamentu. Otrokom omogoča, da se izražajo, klepetajo, smejijo in se popolnoma sprostijo, ne da bi se obremenjevali s tišino in strogostjo. Pri meni pozdravljamo otroško radovednost, igro in razigranost kot temeljne elemente joge.

Prednosti joge za otroke

 • Fizična moč in gibljivost: Joga vključuje različne položaje in gibe, ki krepijo mišice, izboljšujejo gibljivost in razvijajo telesno moč.
 • Razvoj ravnotežja in koordinacije: Otroci med izvajanjem različnih položajev (asan) izboljšujejo koordinacijo in ravnotežje.
 • Izboljšanje telesne drže: Joga spodbuja pravilno držo, kar je še posebej koristno za otroke v obdobju rasti.
 • Koncentracija in pozornost: Skozi dihalne tehnike in osredotočanje na položaje otroci razvijajo boljšo koncentracijo in pozornost.
 • Sprostitev in obvladovanje stresa: Joga poučuje tehnike sproščanja in dihanja, ki pomagajo otrokom obvladovati stres in se umiriti v zahtevnih situacijah.
 • Spodbujanje čustvene stabilnosti: Otroci se učijo prepoznavati svoja čustva, jih sprejemati in obvladovati. To prispeva k čustveni stabilnosti.
 • Sprejemanje sebe in drugih: Joga spodbuja sprejemanje lastnega telesa in osebnosti ter razvija spoštovanje do raznolikosti.
 • Netekmovalnost: V jogi ni prostora za tekmovalnost, kar omogoča otrokom sproščeno okolje za učenje in rast.
 • Ustvarjalnost: Otroci lahko izražajo svojo domišljijo in kreativnost pri ustvarjanju svojih jogijskih prigod in zgodovin.
 • Sodelovanje in socialne veščine: Skupinske vadbe joge spodbujajo sodelovanje in razvoj socialnih veščin, kot so komunikacija, deljenje in spoštovanje drugih.
 • Povečanje samozavesti in pozitivne samopodobe: Otroci se učijo, da so edinstveni in dragoceni, kar gradi njihovo samozavest in pozitivno samopodobo.
 • Zmanjšanje hiperaktivnosti in nemira: Joga lahko pomaga otrokom, ki imajo težave s hiperaktivnostjo ali nemirnostjo, da se umirijo in osredotočijo.
 • Zabava in igra: Joga za otroke je lahko zabavna in kreativna izkušnja, kjer se otroci igrajo in raziskujejo skozi gibe.

Zakaj izbrati jogo kot vadbo za svojega otroka?

V svetu, kjer se tekmovalnost včasih zdi kot nepremagljiv val, je otroška joga eden od redkih pristopov, ki se upira temu trendu. Pri nas se ne merimo v tem, kdo je najpametnejši, najlepši ali najbolj popularen. Nasprotno, otroška joga je prostor, kjer se otroci lahko osvobodijo bremena tekmovalnosti in se naučijo, da je sprejemanje ključnega pomena.

V vsakdanjem življenju so otroci pogosto postavljeni v položaj, kjer se morajo primerjati z drugimi – bodisi v šoli, športu ali med vrstniki. To tekmovalnost lahko prinese stres, nesamozavest in dvom vase. Zato je otroška joga kot oaza miru, kjer se tekmovalnost odpravi.

S sprejetjem, ki ga spodbujam v otroški jogi, se otroci naučijo, da niso ocenjeni po svojih dosežkih, temveč po tem, kdo so v svojem srcu. Učijo se, da so edinstveni, in da je to popolnoma v redu. Ko se osvobodijo potrebe po primerjavi, lažje sprejemajo sebe, svoje omejitve in napake. Postanejo bolj odprti za različne življenjske situacije in ljudi.

Otroška joga nas uči, da smo vsi enkratni, vsak s svojimi darovi in izzivi. In ko se otroci naučijo sprejemati sebe, se lažje tudi odpirajo sprejemanju drugih. To je ključ do ustvarjanja bolj sočutnega in razumevajočega sveta.

Cena

Vabim te, da svojega otroka popelješ na to čudovito potovanje skozi otroško jogo.

Tukaj ne bo tekmoval, ampak:

bo gradil pozitivno samopodobo

razvijal svoje notranje moči

se bo učil tehnik sprostitve

Enkraten obisk

7 €

Mesečna vadnina
(1x na teden)

25 €

“Joga je luč, ki, ko se enkrat prižge, nikoli ne ugasne. Boljša kot je vaša praksa, svetlejša je plamen.”

B.K.S. Iyengar

O inštruktorici

Sem Eva Kostič

Sem certificirana inštruktorica joge za otroke (Yoga&Kids; Yoga Alliance Interantional).

Več o meni